Kalheupink - Foto: Henk Mentink

Fietsen

Ontdek Overijssel per fiets

Op alle landgoederen in Overijssel kun je prachtig fietsen. De redactie heeft echter wel paar warme aanbevelingen voor routes die zij zelf graag rijden. Daarom hierbij een aantal algemene tips én een paar warme aanbevelingen.

Algemene tips

  • Vind mooie routes over landgoederen rondom Delden, Diepenveen, Enschede, Haaksbergen, Heino, Hellendoorn, Holten, Markelo, Oldenzaal, Ommen en Ootmarsum via www.fietsroutesinbeeld.nl

Warme aanbevelingen

Rond Diepenheim ligt de prachtige zes kastelenroute. Met de Zes Kastelen Route komt u al fietsend langs prachtige landerijen, kastelen en de schitterende watermolen uit 1169. De fietsroute is 28,5 km lang, geheel bewegwijzerd en het hele jaar beschikbaar. In de historie van Diepenheim nemen de vier kastelen Huis te Diepenheim, Het Nijenhuis, Het Warmelo en Westerflier en de bijbehorende landgoederen een belangrijke plaats in. Via de zeskastelenroute kom je langs de genoemde vier kastelen en bovendien langs kasteel Weldam en Huize Wegdam, beide van de voormalige gemeente Markelo, nu eveneens behorend bij de gemeente Hof van Twente. Korenmolen Den Haller is ook zeker een bezoek waard. deze werd al in 1169 beschreven en is in 2004 geheel gerestaureerd.

U kunt de route kopen bij de VVV van Hof van Twente