Foto: Ruud Ploeg

Wandelen

Veel landgoederen zijn opengesteld voor wandelaars, tussen zonsopgang en zonsondergang. Ideaal voor een dagje rust, natuur of cultuurhistorie en te voet ziet u nóg meer dan op de fiets.

Algemene tips

Veel landgoederen hebben hun eigen 'ommetje' of zijn opgenomen in een buurtroute. Zelf een route uitzetten kan natuurlijk ook. Kijk hiervoor op de wandelnet pagina.

Warme aanbevelingen

Het Kloosterpad voert over het prachtige landschap van Twente en specifiek over landgoed Weleveld bij Zenderen. De route is het gehele jaar te lopen, maar tweemaal per jaar (1x in het voorjaar en 1x in het najaar) zijn de kerken, kloosters, kapelletjes én het jachthuis van landgoed Weleveld open voor publiek. Een prachtige tocht met aandacht voor cultuur, historie en religie.

Landschap Overijssel heeft vele prachtige routes uitgestippeld met daarbij op een aantal punten interessante weetjes en verhalen. De routes worden door vrijwilligers bedacht en voorzien van commentaar.

Voor de smartphonegebruikers is er ook een App waar al deze routes in staan. Ga hiervoor naar de Appstore of Playstore en zoek op "wandelen in Overijssel".